Opvoedingswinkel Maasland

 

Opvoeden is...

                                samen lachen

 

Partners

Vzw Molenberg heeft samen met de 5  Maaslandse OCMW’s en gemeentes én met steun van de provincie Limburg de krachten gebundeld om in elke gemeente van het Maasland een pedagogisch spreekuur aan te bieden. 

 

De opvoedingswinkel wordt inhoudelijk gestuurd door de verschillende partners uit het welzijnsland;  OCMW, CKG Molenberg, Dagcentrum de Link, Preventie Jongerenwelzijn Limburg, CLB, Kind en Gezin, Schoolopbouwwerk, Steunpunt Opvoedingsondersteuning provincie Limburg en CGG.

 

 

Geschiedenis 

NOMA, Netwerk Opvoedingsondersteuning Maasmechelen, bood in het verleden al een Infopunt opvoeden aan in de lokalen van Kind en Gezin in Maasmechelen. Dankzij de samenwerking met de provincie en de andere Maaslandse steden, gemeentes en OCMW's kon het aanbod uitgebreid worden. Bijgevolg kwam in elke stad of gemeente een opvoedingswinkel tot stand. De coördinatie en het werkgeversschap van deze Maaslandse opvoedingswinkels werd tot 31 december 2014 verzorgd door het cgg/LITP Maasland. Zij gaven op 1 januari 2015 de fakkel door aan Vzw Molenberg met als doel de toekomst van Opvoedingswinkel Maasland zo goed mogelijk te waarborgen.

 

Openingsuren - 0474 300 300

Maandag: 9u-12u Sociaal Huis Dilsen-Stokkem 

Woensdag: 09u-12u Sociaal Huis Maaseik 

Donderdag: 13u-16u Projectencentrum Maasmechelen

Vrijdag: 13u-16u Sociaal Huis Kinrooi 

Vrijdag: 13u-16u Kind en Gezin Lanaken

Moeilijke uren voor jou? Bel of mail ons voor een afspraak!